آموزش چند فن کشتی

دیلم پاتوق

آموزش چند فن کشتی

 

سر زیز بقل با استفاده از یک دست دو دست

  وقتی که حریف برای برهم زدن تمرکز ما مدام دست بر سر و پیشانی ما می گذارد برای خنثی کردن حرکت او و کسب امتیاز میتوانیم وقتی که مثلا دست چپش را بر سر ما گذاشت با استفاده از دو دستمان دستی که بر سر ما است را در یک لحظه بگیریم.می توانیم در حالت یک دست دو دست، دست حریف را بگیریم یا از اون بهتر با هر دو دست مچ یا آرنج حریف  را بگیریم.








 حال بجای این که حریف را به طرف خود بکشیم او را کمی هل میدهیم در این موقع حریف عکس العمل نشان میدهد و  دست ازادش (دست راست) را بر سینه یا سر ما میگذارد و در این لحظه که حریف گارد خود را باز کرده و اصلا توجهی به پاهای خود ندارد





 دست او را رها می کنیم و اقدام به زیرگیری از  پای راست حریف در حالت سر زیر بقل می کنیم و به پشت حریف می رویم و  از حریف امتیاز می گیریم





 

 

 

یک دست دو دست

از جمله فنونی که می توان در کشتی و در هنگام کار کردن بر روی دست ها اجرا کرد فن یک دست دو دست می باشد.این فن  در حالات و روشهای مختلف مثلا در هنگام حمله حریف یا در هنگام دفاع می توان استفاده کرد.

اجرا

هنگامی که حریف(آبی) دست بر شانه های ما گذاشته است با استفاده از دست آراد مچ و یا آرنج دستی که  حریف بر سر شانه ما گذاشته است را می گیریم. البته قبل از گرفتن دست باید کمی خود را عقب دهیم تا جای مچ گیری حریف ایجاد شود.


 

سپس مانند شکل سوم و چهارم دستی که حریف آن را گرفته بود را به دور بازویی که مچ آن را گرفته ایم می اندازیم .باید توجه کنیم هنگامی که دست را دور بازوی حریف کردیم مانند شکل دست را ببندیم .دست را تا انجا که امکان دارد از بالای بازو بگیریم تا کنترل کامل حریف در دست ما باشد.

حال ما یک دست دودست را گرفته ایم در این حالت برای اتمام کار روش های مختلفی وجود دارد که بستگی به حالتی دارد که حریف انجام می دهد.یک از کارهایی که حریف می تواند انجام دهد این است که دست بر سر ما گذارد و تا انجا که می تواند بدن خود را عقب دهد.

 

در این حالت ما باید 2 زانو بنشینیم یا مانند شکل یک پا را عقب دهیم و با استارتی که که میزنیم دوخم حریف را بگیریم و حریف را خاک کنیم.

 

 

کار روی دستها

به نظر من یکی از مهمترین تکنیک ها و حرکات در کشتی کار کردن بر روی دست ها و سرو گردن حریف میباشد که به دنبال آن:

1-گیج کردن وخسته کردن حریف

2- کنترل قدرت حریف و استفاده از قدرت او در زمان مناسب

3-جلوگیری از امتیاز گیری حریف و کسب امتیاز با استفاده از فنون  دیگر

 

برای اینکه این مهارت یعنی کار بر روی دست ها را به خوبی فراگیریم باید توجه کنیم که باید از تمام بدن یعنی دست ها و سر و پا ها و همانگی بین آن ها استفاده کنیم.برای این منظور باید در ابتدا حرکاتی جزئی که در زیر آمده است را بیاموزیم و با به پیوسته کردن آن بتوانیم امتیاز کسب کنیم و بعد از آن کشتی را کنترل کنیم.

الف:ضربه به سر :

توجه کنید که برای زیرگیری مستقیم  و از روبه رو نمی توان بدون هیچ حرکت و کششی از حریف زیر گرفت حال هر چه قدر سرعت زیر گیری ما بالا باشد  چرا که حریف آماده گی کامل و 100 درصد دارد  و به محض حرکت اضافی حریف عکس العمل مناسبی نشان می دهد.پس یکی از روش های زیر گیری از روبه رو و مستقیم ضربه  به سر حریف است .ضربه به سر نباید با مچ و حالت ضربه باشد بلکه باید به صورت کشش حریف  و با ساعد و در برخی موارد کف دست صورت پذیرد و به این صورت باشد که بعد از گذاشتن دست پشت سر حریف او ر ا با تمام قدرت به طرف پایین و تشک بکشیم و بعد از اینکه حریف سرش را بالا کشید زیرگیری کنیم.

ب:کشیدن دست ها:

کشیدن دست ها میتوان با یک دست یا دوست و از نقاط مختلف صورت پذیرد.دست هایمان را بر سر شانه حریف می گذاریم و او را به طرف خود یا هل می دهیم و یا می توان مچ  یا مچ های حریف  را در اختیار خود بگیریم یا وقتی حریف دست بر سر شانه های ما گداشته است با کف دست هایمان بازو های او را بگیریم و با یک جهش او را وادار به رها کردن کنیم.

ج:مچ گیریها:

می توان برای کسب امتیاز از گرفتن مچ حریف و بالازدن دست با استفاده از مچ گرفته شده استفاده کنیم و یا در زمانی که حریف مچ ما را گرفته است ما هم مچ او را بگیریم و تبدیل به یک دست دو دستها کنیم

 

دفاع در هنگام زیر گیری

توانایی دفاع در مقابل زیر گیری حریف و انجام عکس العمل خوب با وجود حمله حریف به نه تنها امتیازی از دست داده نمی شود بلکه باعث کسب امتیاز خواهد شد.مهمترین نکته در موقعی که حریف از ما زیر می گیرد این است که پا ی خود و یا پاهیمان را به عقب پرتاب کنیم قبل از این که بخواهیم فنون دیگری از جمله کنده را اجرا کنیم.

 آموزش

در حالی که دو کشتی گیر در مقابل در حالت سرشاخ قرار گرفته اند

الف:کشتی گیردوبنده قرمز اقدام به حمله می کند و نیم قدمی به جلو می گذارد

 

 

 

 

 

ب:کشتی گیر دوبنده آبی سر او را به طرف دشک می کشد و پای خود را به عقب می اندازد.توجه کنید که کشتی گیر آبی نمی گذارد حریف دستانش راقفل کند.

ج:در این لحظه آبی با نیم چرخی که می زند به طرف پشت حریف می رود و از او امتیاز می گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فن پیچ پیچک

فن پیچ پیچک

یکی از فنون قابل توجه و عالی در حالت کمر تو کمر و دست زیر بقل فن پیچ پیچک است .این فن بیشتر در کشتی فرنگی اجرا می شود ولی می توان در کشتی آزاد در حالت کمر تو کمر به طور احسن  و بدون خطر و ریسک اجرا کرد.وقتی دو حریف در مقابل هم قرار گرفته اند و دست های هر دو کشتی گیر زیر بقل هم است هر دو کشتی گیر می توانند این فن را اجرا کنند این فن که بسیار شبیه فن کول انداز است با این تفاوت که اگر فن کول انداز را به طور کامل اجرا نکنی به خاک حریف می افتی و یک امتیاز از دست می دهی ولی فن پیچ پیچک در صورت کامل نشدن فن امتیازی از دست نمی دهی.

آموزش:

1-دو کشتی گیر راست گارد در روبه روی هم و به صورت دست زیر بقل قرار گیرند.

2-مجری فن دست راست خود را  به داخل بدن حریف پرتاب می کند .

3-پای گارد را به طرف چپ وبیرون از بدن قرار میدهیم و پای دیگر را نیز به کنار پای راست می گذاریم به طوری که پاها جفت باشند

4

 

فن بوسکش

 

این فن یکی از کاراترین فنون کشتی است که رسول خادم قهرمان جهان در سال های نه چندان دور این فن را به طور احسن اجرا می کرد.

آموزش:

هر دو حریف راست گارد در روبروی هم قرار گیرند مجری فن دست راستش را بر گردن حریف میگذارد و با دست چپ پای راست حریف را می گیرد(پایی که جلو است) و به طرف جلو (به صورت اهرمی) یا به پهلو فشار می آورد تا حریف تعادل خود را از دست دهد.

نکته 1 : برای گرفتن پا بهتر است کمی حریف را به طرف زمین بکشیم تا پای حریف به جلو آید و  فن را بهتر اجرا کنیم.

نکته 2 :این فن را می توان از طرف راست و چپ و یا بر راست گارد ها و یا چپ گارد ها اجرا کرد.

 

 

فن دست تو

یکی دیگر از فنونی که میتوان در حالت سر شاخ اجرا کرد فن دست تو است این فن هم در کشتی آزاد و هم در کشتی فرنگی قابل  اجرا است که با آن می توان امتیاز از حریف کسب کرد.

آموزش:

هر دو کشتی گیر گارد راست در روبروی هم قرار می گیرند مجری فن مچ دست راست حریف را با دست چپ خودش می گیرد  و با دست راست بازوی راست حریف را گرفته و به طرف جلو می کشد.با کشیدن حریف تعادل او به هم می خورد در این زمان در کشتی آزاد می توان زیر راست را از حریف گرفت و در کشتی فرنگی می توان دور کمر حریف را گرفت و اورا خاک کرد.

 

 

برهم زدن تعادل حریف

برای بر هم زدن تعادل حریف باید تلاش زیادی را انجام داد. برای این امر باید بر روی دست های حریف کار کنید و بر روی سر حریف ضربه بزنید و دست های او را بگیرید و در موقعیتی که تعادل حریف از دست رفته امتیاز دریافت کنید .

1-حرکت روبه جلو همراه با چرخش

یک دست را به پشت گردن حریف گذاشته و با  دست دیگر دست حریف را میگیریم سپس حریف را به طرف زمین می کشیم و در همان حالت چرخشی انجام می دهیم تا حریف تعادلش برهم خورد سپس میتوان از حریف زیرگیری کرد.

2-بر روی دست های حریف کار می کنیم در یک لحظه هر دو بازوی حریف ر امی گیریم و یک تقه به طرف پایین انجام می دهیم در این حالت حریف که یک تکانی می خورد گارد خود را به طرف بالا می برد در این لحظه که گارد حریف باز شد می توانیم زیر گیری کنیم

 

خاطره ای از پر مدال ترین کشتی گیر تاریخ درباره جهان پهلوان تختی بزرگترین کشتی گیر تاریخ

الكساندر مدوید

 
پرافتخارترین كشتی گیر تاریخ ، سه بار در برابر تختی ایستاد . با او بارها درمورد برخورد هایش با جهان پهلوان و خاطراتی كه دارد به صحبت نشسته ایم . مدوید خود را بسیار نزدیك به تختی احساس می كند و از تمجید و تكریم او هیچگاه غافل نیست .
«
آشنایی با تختی برای من افتخار بزرگی به حساب می آید . تختی بسیار خوب و فنی كشتی می گرفت و من چیزهای زیادی از او آموختم ......
ما روی تشك دو حریف سخت كوش بودیم و در خارج از آن ، دو دوست جدا نشدنی ..... آشنایی ما از سال 1961 در جریان مسابقه های قهرمانی جهان در یوكوهاما (ژاپن) آغاز شد . در آن میدان بزرگ ، تختی برنده مدال طلای وزن هفتم شد و من در وزن هشتم مدال برنز گرفتم .
این نخستین حضور من در مسابقات جهانی بود. درهمین مسابقات بود كه تختی را شناختم و از نزدیك به قدرت و بزرگی اش پی بردم .... او همیشه مرا دوست میداشت . او ملت خودش را هم دوست داشت و فكر می كنم تختی اصولا برای ملتش زندگی می كرد ......

 

 

سرزیربقل

فن سر زیر بقل یکی از فنونی است که هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی قابل اجرا است.با حریف حالت سرشاخ شده(پای راست جلو). با دست چپ زیر دست راست حریف می زنیم تا دست حریف به بالا رود.سپس پای راست را یک نیم قدم به جلو می گذاریم.سر را زیر دست راست حریف می بریم و پای چپ را به اندازه ای جلو می گذاریم که از پا های حریف جلو تر باشد سپس با یک نیم چرخش به پشت حریف می رویم.

 

 

طریقه ضربه زدن در کشتی

در قانون جدید در کشتی ضربه نباید به صورت بالا بردن دست و رها کرد ن بر سر حریف  باشد پس برای ضربه زدن با دست به حریف می توان دست را بر شانه های حریف گذاشت و  به از همان جا به سر حریف ضربه وارد کرد.هنگامی که ما ضربه ای به حریف می زنیم باید ببینیم که عکس العمل حریف در مقابل ضربه ما چیست مثلا پای گارد خود را عوض می کند یا یکی از دست هایش را به صورت ناخودآگاه به بالا می برد یا دست های خود را جمع می کند و .... ما باید تصمیم بگیریم که با عکسالعملی که حریف از خود نشان میدهد چه حرکتی را انجام دهیم زیرگیری کنیم سرزیر بقل اجرا کنیم فیتو اجرا کنیم و ... در نتیجه ضربات دست جایگاه خاصی در کشتی دارند و ما میتوانیم با آنها ضعف حریفمان را بدست بیاوریم.

مبحث بعدی آموزش سرزیر بقل

 

 

کار کردن بر روی دست ها

در  ورزش کشتی کار کردن با دست ها و عبور از دستهای حریف و گذر از دست های حریف و رسیدن به امتیاز از اولین مواردی است که باید بر آن کار شود.تمرین های متفاوتی برای افزایش سرعت عمل دست ها و عبور از دست های حریف وجود دارد که در زیر به چند تایی از آنها اشاره می شود ولی در کل خود کشتی گیر باید همیشه هوشیار باشد و در موقعیتی مناسبی از دست های حریف گذر کند.

مچ گیری :در این تمرین هر از دو طرف در روبروی هم قرار می گیرند و حالت گارد می گیرند هر یک یکی از مچ های حریف خود را می گیرد به تریتیب با سوت مربی هر دو کشتی گیر در مدت 2 دقیقه سعی میکنند که مجهای خود را از دست حریف خود آزاد کرده و هر دو مچ حریف خود را بگیرد.

حالت گرفت یک دست دو دست: در این تمرین یکی از دو حریف تمرینی یک دست دو دست را می گیرد و حریف دیگر دست را زیر آرنج حریف خود قرار می دهد و سعی می کند که از دست حریف رها شود و یک دست دو دست حریف خود را بگیرد.

 

 

 

زیر گیری در کشتی

یکی از بهترین و شاید هم اصلی ترین راه برای کسب امتیاز در کشتی آزاد زیرگیری و خاک کردن حریف است برای زیرگرفتن از حریف ابتدا بر روی دست های حریف کار کرده تا حریف گارد خود را باز کند سپس در موقعیتی که ایجاد شد به صورت انفجاری پای راست چیزی در حدود 15 سانت به جلو گذاشته می شود .زانوی پای راست بر زمین خورده و در همان حین پای چپ را به جلو می کشیم.سپس دست ها یمان را به پای حریف گره می زنیم و در همان حین بلند می شویم.دست راست را رها کرده و پای چپ حریف را می گیریم و به جلو گام بر می داریم تا حریف بر زمین خورد

تمام این کارها باید در عرض کمتر از یک ثانیه انجام شود تا حریف متوجه چیزی نشود و نتواند در برابر حرکت ما عکس العملی انجام دهد.

 

گارد در کشتی

» نوع مطلب : k ،

فیلمی از مجموعه عکسهای جهان پهلوان تختی و با آهنگی از داریوش و با حجم  4560kB

 

 

 

دانلود

 

 

 

آموزش کشتی:                                                                                                         ورزش کشتی شامل کشتی فرنگی و کشتی آزاد می باشد که در کشتی فرنگی از پا به هیچ عنوان در دفاع یا حمله ا&
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *

دیدگاه ها برای این مطلب


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







نمایش کلیه نظرات